Krypande otäckt om hemligheten i det förbjudna rummet

Maias förhjärtlösäldrar har fått nya, tjusiga jobb i New York. I väntan på att skolan ska börja går Maia omkring ensam i New York, och ensam i den stora lägenheten. Den tillhörde tidigare hennes farfar. Hennes föräldrar är upptagna av sina nya karriärer, precis som vanligt, och hon ser inte mycket av dem. Maia har tråkigt, och det är märkligt kallt i lägenheten.

Men varför verkar granntanten så rädd för Maia? Vart försvinner hennes lilla hamster? Och varför får inte Maia gå in i hörnrummet, det enda varma rummet i lägenheten? Självklart går hon till slut in. I smyg, så inte hennes föräldrar ska få veta. I början händer inget särskilt, men en dag hör hon något…

”Stan…a här. Prata m…d mig.”

Rösten var tillbaka, så närvarande att hon inte kunde värja sig längre. Den var inne i henne och på samma gång utanför. Maia vände sig om och rusade mot dörren, kastade sig ut och slog igen den efter sig.

Det här är nog en av de allra läskigaste böcker jag någonsin har läst! Varning om du är lättskrämd! Den är heller inget för  den som lider av klaustrofobi = rädsla för trånga utrymmen. Men spännande så det räcker och blir över!

Läs ett smakprov här om du vågar!

/Hanna, Kvinnobiblioteket Björkskatan

Lämna en kommentar